You are here
Doktori kažu... Ljepota & Zdravlje 

MUŠKARAC PATIO OD ZATVORA: Šokirao se kad su mu ljekari rekli da umire!

Čovjek koji je patio od zatvora bio je šokiran kada je doznao da ima zloćudni tumor anusa, koji se proširio.

Ljekari su otkrili tumor veličine 10 cm u pacijentovom anusu, nakon što je 47-godišnji Indijac posjetio doktora žaleći se na zatvor.

Čovjek se skoro godinu dana borio s problemom zatvora, a ponekad je imao i krv u stolici. Ljekari su otkrili uzrok njegovih zdravstvenih tegoba, odnosno da Indijac ima karcinom koji je zahvatio rektum, anus, mokraćni mjehur, prostatu i p*nis.

Ljekari sa Instituta za medicinska istraživanja i edukaciju u gradu Puducherry kažu da je pacijent primijetio kvržicu u anusu, a koža njegovog spolnog organa bila je zadebljana. Ta kvržica je zapravio dio tumora od 10 centimetara.

Također, jedan od simptoma je bio i nagli gubitak kilograma.

CT je potvrdio najstrašnije pretpostavke ljekara, prisustvo ogromne kancerogene izrasline. Pacijent je podvrgnut hitnoj operaciji, a nakon toga i kemoterapiji. Međutim, kemoterapija nije smanjila tumor, što upućuje da je rak neizlječiv i da za ovog pacijenta praktično nema nade.

Širenje raka na p*nis skoro uvijek znači neizlječivi rak, iako neki ljudi mogu preživjeti određeni broj godina uz pravi tretman.

Indijcu, koji je o svom slučaju pričao za medicinski časopis, ponuđeni su lijekovi protiv bolova i medicinska njega do kraja života.

Prevod i adaptacija: Doznajemo.com/D.Z.


Related posts