You are here
Ljepota & Zdravlje 

Preživio strašne opekotine: Nije mogao ni sanja da je sve zbog ovog voća (FOTO)

Adam Levi (52) iz Minesote zadobio je opekotine drugog stepena kada je spremao hranu za kraj škole svoje ćerke. Ovaj tata dvoje djece doživio je veliku nezgodu, ali šokirao se tek kad je saznao šta je uzrok svemu ovome.

Ispostavilo se da je sok od limete prouzrokovao sve. Njemu su šake natekle četiri puta u odnosu na normalnu veličinu nakon što je iscijedio limetu dok je spremao proslavu. On je doživio toksičnu reakciju kada se sok od limete na njegovim rukama našao na suncu.

Adamu su se prvo pojavili plikovi, ali kako je vrijeme prolazilo, oni su narasli i do pet centimetara širine, a na kraju je izgledalo kao da mu neka manja životinja raste unutar njih, kazao je on.

Uz to, imao je i vrtoglavicu i jezik mu je otekao. Pokazalo se u bolnici da Adam ima fotodermatitis, za koji nikada prije nije čuo.

On dodaje da je cijelog života mislio kako su citrusi zdravi da mogu samo dobro uticati na nas, ali sada vidi da se prevario. Adam je trenutno na terapiji i nada se da je najgore prošlo, mada će morati da pazi i da se ne izlaže suncu kada jede agrume.

Autor: (Avaz.ba)

izvor


Related posts