You are here
Alternativa Lifestyle Ljepota & Zdravlje Ljepota i savjeti savjeti 

Primer se ne smije nanositi svaki dan jer zatvara pore lica!

A TEMELJ JE…? Baza ili primer vizualno ujednačava ten i skriva nepravilnosti te djeluje efektno na kameri. Nanosi se neposredno prije stavljanja tekućeg pudera!

I za masnu kožu postoje čudesne formule koje “peglaju“ lice i čine ga ujednačenim.

Bazu ili primer birajte po tipu kože, no uvijek predlažem da žene s masnom kožom stavljaju što manje baze i u tankom sloju radi potencijalnog zatvaranja pora. Suhoj koži su namijenjene baze po povoljnijim cijenama.

Baza je podloga u tekućem, praškastom te kremastom izdanju ili spreju koja se nanosi neposredno prije stavljanja tekućeg pudera zbog zaglađivanja kože i dugotrajnosti šminke.

Kad klijenticama objašnjavam da je primer sličan kremi, često me pitaju o razlici između te dvije formule i stavljaju li se zajedno. No razlika između obične kreme za lice i baze je velika. Baza, osim što zaglađuje kožu, prikriva i nedostatke na koži te stvara blagi film koji djeluje efektno, naročito na fotografijama. Kreme hidratiziraju kožu, dok primeri u velikoj većini zatvaraju pore. Iskreno, ne preporučujem ih nositi svakodnevno.

Možete staviti i svoju kremu prije primera, ali s obzirom na to da su današnji primeri i baze već (po sastojcima) zamijenili dnevne kreme i sadrže sve potrebno za vašu kožu, nećete pogriješiti ako nanesete i samo primer, bez pudera.

Ako koristite baze s highlighterom, popularne u toplijoj sezoni, obratite pažnju na sjaj koji danju može biti pretjeran. U tom slučaju “smirite” dojam s malo pudera u prahu, naročito na T-zoni.

24 sata.


Related posts